Bruidspaar buitenland bruiloft

Portfolioweekend in de Franse Alpen voor fotografen

First Edition

In oktober heb ik mijn eerste portfolioweekend georganiseerd. Ik vertrok naar de Franse Alpen voor een portfolioweekend met een groep enthousiaste fotografen, prachtige modellen en visagist. De First Edition van nog vele inspirerende portfolio evenementen die gaan volgen met Stories to Collect.

Portfolioweekend

Waarom ben ik Stories to Collect gestart?

Tijdens de fotografie cursussen en opleiding die ik volgde ontdekte ik hoe fijn het maken van portfolio beelden zijn. Samen met mijn passie voor reizen, avontuur en de missie dat iedereen zijn eigen verhaal te vertellen heeft begon er een zaadje te groeien om zelf portfoliodagen te organiseren. Toen ik met een enthousiaste groep, heerlijk eten en trouwjurken vertrok naar de Franse Alpen werd mijn droom werkelijkheid!

De reis

Mijn gevoel voor richting en ruimtelijk inzicht was ook deze reis weer ver te zoeken! Ik zou om 9 uur in de ochtend de eerste passagier ophalen, dit werd uiteindelijk 10 uur. Iets met een hele auto opnieuw inpakken. Trouwjurken, eten en kleding nemen toch meer ruimte in dan verwacht. Nadat we de tweede passagier hadden opgehaald vetrokken we vol goede moed naar het zuiden. Of we naar het zuiden reden is discutabel. Opeens verscheen er een bordje ‘Centrum van Middelburg’ in ons gezichtsveld. Via Luxemburg was het plan. Na heel veel lachen, kletsen en verdwalen kwamen we na 16 uur aan bij onze eindbestemming. Een pittoresk dorpje in de Franse Alpen.

Locaties scouten

De dagen voor het weekend was ik al in Frankrijk om locaties te scouten. De kok was ook al mee om alle voorbereidingen te treffen voor het weekend. Samen met Isabelle heb ik de prachtigste meren gescout en ook het huis waar we in verbleven was een parel op zich. Een huis wat ik mijn thuis mag noemen en een fijne uitval basis was tussen het shooten door. Tijdens de portfoliodagen die ik organiseer zorg ik er altijd voor dat de locaties sfeervol zijn met fotogenieke plekjes en avontuur.

Shoots

Vrijdag avond was de groep compleet en konden we starten met het portfolioweekend. Zaterdag ochtend stond de eerste shoot gepland. Naast 8 enthousiaste fotografen waren er ook lieve modellen en een fantastische visagist. We hebben twee verschillende bruidsparen gefotografeerd, een Adventure shoot met een van de bruidsparen en een gezinnetje. In het huis was er ook ruimte om detail shots te maken.

Zo gaaf om te zien hoe elke fotograaf weer zijn eigen portfolio beelden schiet en edit.

bruidspaar
stories to collect portfolio dagen

Genieten en inspireren

Met veel liefde en aandacht organiseer ik alles binnen mijn bedrijf. Genieten kan ik van grote en kleine avonturen. Momenten om samen te koesteren en te genieten van de kleine dingen die het leven groots maken. Samen ervaringen delen en elkaar inspireren. We hebben in Frankrijk mede dankzij de geweldig kok heerlijk gegeten, wijntjes gedronken en gelachen.

Dankbaar

Ik ben alle fotografen en leveranciers ontzettend dankbaar voor hun vertrouwen en steun. Mede dankzij hun hulp was de eerste editie een succes.

In het bijzonder wil ik Yvenka bedanken voor haar kookkunsten en tomeloze inzet tijdens het weekend. Rossa wil ik bedanken voor haar fijne sfeer en prachtige visie op visagie. De bruidsjurken waren van ‘De blauwe hoeve‘ en ‘Lady Bridal‘ en het boeket van ‘Konings bloemen‘. De bruiden zagen er prachtig uit.

Tot slot wil ook de modellen bedanken. Door jullie enthousiasme hebben de fotografen de prachtigste beelden kunnen maken.

Missie

Bij de portfoliodagen van Stories to Collect kom je niet alleen thuis met prachtige portfolio beelden, maar ook beelden die passen bij jouw unieke verhaal! Beelden doordrenkt met jouw visie en aansluiten bij je ideale klant. Wij geloven dat iedereen zijn eigen verhaal te vertellen heeft, je dromen naar het nu mag halen en verbinding zorgt voor groei.

Na Frankrijk heb ik mijn rugzak gevuld met leermomenten zodat ik de volgende editie nog waardevoller kan maken. Het was een groot avontuur met ook de nodige hobbels en uitdagingen. Ik heb geleerd dat keuzes maken als ondernemer soms ervoor kan zorgen dat je een belangrijk moment in je privé leven mist. Daarnaast adviseer ik iedereen in het vervolg om zelfstandig na de locatie te reizen en kijk ik vol vertrouwen uit naar de volgende editie. Want wauw wat heb ik genoten!

De volgende editie is op 12 mei 2023 en zal geheel in het teken staan van bruiloften.

Ben jij bij de volgende editie? Klik hier voor meer informatie en schrijf je in.

Liefs Chriske

Bruidsfotograaf Utrecht

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  1. Jente says:

    Lieve Chriske, het was S C H I T T E R E N D!! Helemaal van opgeladen en met de mooiste beelden thuisgekomen.