Branding shoot ・ Brechtje Duijzer

Een tijdje geleden mocht ik Brechtje Duijzer tijdens een branding shoot ontmoeten in haar atelier. Op zolder heeft ze een fijne werkplek gemaakt waar ze met veel plezier tekent, schildert en vilt. Naast dat ze lesgeeft op de opleiding Vaktherapie, maakt ze ook tekeningen in opdracht en heeft ze een winkeltje op haar website.

Hoe ziet een branding shoot eruit?

Locatie

Ik ga niet voor standaard. Iedereen heeft een eigen verhaal te vertellen. Dit zie je ook terug in mijn branding shoots. De locatie en het licht zijn ook bepalend in de keuzes die we maken. Ik zoek naar fijn licht en kijk naar dingen die bij jou en je bedrijf passen. De keuze voor de locatie bespreken we van te voren samen. We kunnen fotograferen in de natuur, bij je thuis of op je werkplek.

Brechtje mocht ik tijdens de branding shoot ontmoeten bij haar thuis op zolder. Ze heeft daar een fijn atelier gecreëerd.

locatie branding shoot

Nieuwsgierig naar jouw verhaal

Voordat we gaan fotograferen ben ik nieuwsgierig naar jouw verhaal. Hoe ben je geworden wie je bent? Waar komt je passie voor je werk vandaan? Wat zijn je dromen voor de toekomst?

Brechtje Duijzer is opgegroeid in een kunstzinnig gezin. Als kind genoot ze al van tekenen en schilderen. Toen ze begon aan de opleiding Kunstzinnige therapie voelde dit als een warm bad voor haar. Ze kwam hier ook voor het eerst in aanraking met de antroposofie en genoot van de verbondenheid met de natuur en de seizoenen. Na haar opleiding werd ze al snel gevraagd om les te gaan geven op de opleiding Vaktherapie. Dit doet ze nog steeds met veel plezier en passie.

Naast haar passie voor lesgeven is haar liefde voor het creëren altijd gebleven. Wat begon als een hobby is nu uitgegroeid tot een prachtige collectie aan ansichtkaarten, vogeltjes van vilt en werk in opdracht. Ze geniet zowel van het beginnen aan een sluier schildering en kijken wat er komt, als het werken met pastel en gedetailleerd te werk gaan. Haar prachtige pastel ansichtkaarten waar ze zich laat inspireren door de natuur, fabels, verhalen en de loop van de seizoenen staan bijna in elke klas op de vrijeschool.

Liefde voor licht, kleur & de natuur

Ze gebruikt in haar werk verschillende technieken en laat kleuren spreken. Haar sluiertechniek is zacht van kleur, terwijl de pastel tekeningen een verscheidenheid aan kleur laten zien. In al haar werken straalt het licht en vloeien de kleuren over. Met veel aandacht, tijd en liefde creëert ze vanuit plezier en de vreugde voor de wereld om haar heen.

De aankomende jaren heeft ze nog genoeg dromen en plannen in het verschiet liggen. Ze krijgt steeds meer werk in opdracht. Van logo’s ontwerpen, pastel tekeningen, sluierschilderingen tot het maken van prentenboeken. In dit laatste liggen nog meer dromen verscholen en ook workshops geven lijkt haar ontzettend leuk.

Jouw werk

Tijdens de branding shoot gaan we beelden maken die passen bij jouw werk. Van te voren maken we hier een plan voor. Brechtje heeft mij niet alleen haar werk laten zien, maar ook hoe ze te werk gaat. Tussendoor stel ik vragen en fotografeer ik. Zo ontstaat er een ongedwongen sfeer en kan ik echt jouw eigenheid en passie vastleggen.

Met verwondering mocht ik zien hoe Brechtje geniet van haar werk. Hoe ze met aandacht naar haar werk kijkt en wat haar inspireert. Ze kan al tijdens het wandelen in de natuur, het lezen van een boek of het bekijken van haar knipsels die ze bewaard geïnspireerd raken. Ik mocht een uniek inkijkje krijgen in haar proces van werken. De ansichtkaarten maakt ze bijvoorbeeld eerst in het groot met de hand, voordat ze gefotografeerd worden en afgedrukt op hoogwaardig papier.

Ik heb Brechtje mogen ontmoeten als een warme, liefdevolle en creatieve vrouw. Ze heeft heel veel liefde voor haar vak en vindt vreugde in de kleine dingen. Neem vooral een kijkje op haar website als je opzoek bent naar prachtige ansichtkaarten of bijvoorbeeld een uniek cadeau.

jouw werk

Waarom een branding shoot?

Als ondernemer ben je trots op je werk en wil je dit ook laten zien aan je klanten. Door een branding shoot te boeken krijg je beelden die je kan delen op je website en social media kanalen. Samen maken we een plan hoe ik jouw verhaal kan vertellen met mijn camera. Van portretfoto’s, details tot foto’s terwijl je aan het werk bent. In mijn werk laat ik datgene zien wat jou uniek maakt.

Ben je nieuwsgierig naar de mogelijkheden? Stuur mij een berichtje en ik mail je mijn ‘Branding shoot’ brochure. Klik hier voor meer informatie over een fotoreportage.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  1. Mirjam says:

    Mooi kleurrijk neergezet